به گزارش خبرنگار مهر، فونتهای فارسی اغلب در انطباق با استانداردهای ملی و بینالمللی و همچنین از نظر قواعد زیباشناختی، کاستیهای بسیاری دارند. از این رو کارگروه خط و زبان فارسی در محیط رایانهای دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني، اصلاح و استانداردسازی 39 خانواده فونت فارسی را در دستور کار خود قرار داد.
از مهمترین ویژگی فونتهای اصلاح شده میتوان به تنظیم درهمرفتگی (kerning) حروف و کاهش تقریبا 10 درصدی طول متن در برخی فونتها اشاره کرد که در کنار افزایش زیبایی متن، کاهش حجم صفحات یک کتاب، کاهش مصرف کاغذ و هزینه را موجب میشود.
پشتیبانی از نیازهای خاص زبانهای همخانواده فارسی مانند عربی، پشتو، اردو و کردی نیز از دیگر ویژگی فونتهای اصلاح شده محسوب میشود که با چنین رویکردی شاهد حفظ و افزایش نفوذ فرهنگی در کشورهایی که از این زبانها استفاده میکنند، خواهیم بود.
تصحیح محل اعراب، امکان درج فونت در فایلهای PDF، مطابقت با آخرین نسخه استاندارد یونیکد، استاندارد ملی 6219، استاندارد Adobe Glyph Naming نیز در فونتهاي ياد شده انجام شده است؛ همچنین مناسب سازی حالت نرمال 10 فونت از این مجموعه مانند لوتوس، بدر و نازنین برای استفاده در وب در اندازه 5 P.T انجام شده است.
در این مجموعه سعی شده برای برخی از فونتهای پرکاربرد مانند لوتوس اگر غیر از حالت نرمال حالتهای ایتالیك و بولد نیز وجود دارد استانداردسازی صورت گیرد، بنابراین این مجموعه بالغ بر 59 حالت مختلف از 39 فونت فارسی است.
فونتهای فارسی اصلاح شده در وبگاه scict.ir در دسترس است.
نظر شما